Frivilliggalla 2022

Torsdag 24 november arrangerte Krødsherad Frivilligsentral Frivilliggalla for å markere frivillghetsåret 2022. Kvelden var en hyllest til alle frivillige i bygda vår. Mange ble hedret og kommunens frivllighetspris ble delt ut. Det var både vakker sang av Con Brio, humorinnslag fra Krylligkrutt og appell fra Marius Arnesen.

På forhånd hadde flere lag og foreninger meld inn kandidater som du ønsket å hedre.

Følgende fikk pris:

  • Krøderen Velforening ved Geir Bottolfs delte ut pris til Stian Aga Nilsen og Frode Haga. "Stian og Frode stiller alltid opp og har bidratt med utallige timer til at vi har landets beste sykkel og skatepark. Jeg er litt forundret over at de fortsatt tar mobilen når de ser at jeg ringer", sa Geir Bottolfs.
  • Norefjell Turforening ved styreleder Nils Ole Skaugen ønsket å hedre Knut Ringnes for lang og tro tjeneste i fjellheimen. Vinter som sommer stiller han opp for at andre skal få flotte turopplevelser. Merking av stier og etablering av gapahuker er kun noe av alt Knut Ringens bidrar med kunne Nils Ole fortelle. 
  • Korleder Tatiana Sjo Gustad ble hedret med blomster av Aud Ellen Haugen for den store innsatsen hun gjør for koret og for det gode miljøet hun har skapt i Con Brio. Som dirigent for barne-, ungdoms- og voksen koret i bygda har hun nok å gjøre.
  • Videre fikk Krødsherad Idrettsforening et nytt æresmedlem: Espen Slevikmoen for lang og tro tjeneste i idrettslaget. Prisen ble delt ut av leder for idrettslaget Marius Jokerud. 
  • Kommunens Frivillighetspris ble gitt til Aud Landsverk. Varaordfører Andreas Torp kunne fortelle at Aud bidrar og har bidratt utrolig mye i bygda vår på mange arenaer. Hun sier sjelden nei. Det er spesielt hyggelig å dele ut prise til lederen av Krødsherad Hagelag i år, siden hagelaget feirer 40 årsjubileum.


  • Krødsherad Frivilligsentral hadde for anledningen en nyinnstiftet pris: Tordenskjoldprisen. Prisen ble delt ut av styreleder Geir Waaler til en beveget Eirik Bjerregaard. Les mer om prisen under bildene.


Tordenskjoldprisen 2022

De fleste har helt sikkert hørt begrepet Tordenskiolds soldater, og kjenner kanskje også betydningen av det. Men de færreste veit vel hvor dette uttrykket kommer fra.

Petter Wessel Tordenskiold, som levde fra 1690 til 1720, var en dansknorsk sjøoffiser og krigshelt. Det fortelles at han i juli 1719, etter å ha overvunnet en svensk flåteavdeling som lå til havn i Marstrand, lot sine soldater marsjere på kryss og tvers i den erobrede byen, for at fienden skulle tro at Tordenskiold hadde en stor hærstyrke.  

Tordenskiolds soldater er altså et uttrykk for en gruppe som gir inntrykk av å være tallrik, men hvor i virkeligheten det er de samme personer som går igjen på forskjellige poster og arenaer.

Frivilligheten i Krødsherad har heldigvis mange slike Tordenskiolds soldater. De er gull verdt. Frivilligsentralen har derfor besluttet å innstifte en helt ny pris, Tordenskioldprisen, for å hedre en av disse soldatene. En som engasjerer seg på flere arenaer og som legger ned et betydelig antall frivillige timer til glede for mange. 

Årets prisvinner er en drivkraft i idrettsarbeidet i bygda vår. Han er leder og trener i langrennsgruppa, han er en meget engasjert, til tider kanskje i overkant engasjert, trener i fotballgruppa. Han har hatt en sentral rolle i N3. Han sitter i styret i Norefjell Cycleklubb, og han stiller trofast opp når Krøderen velforening innkaller til dugnad. På toppen av dette pleier han sin egen fysiske form på en forbilledlig måte med daglige treningsøkter, og deltakelse i diverse turrenn og skogsløp. Han er dessuten fortsatt den eneste som har besøkt alle turpostkasser i Krødsherad i løpet av 24 timer.


Styret i frivilligsentralen har besluttet at Tordenskioldprisen 2022 tildeles Eirik Bjerregaard.

2024 © Krødsherad Frivilligsentral